Warsztaty wykonywania chlebków dożynkowych z masy solnej dla grup zorganizowanych. Koszt zajęć 5 zł/os. + bilet wstępu. Obowiązuje wcześniejsza rezerwacja terminu. Na plakacie zdjęcie chleba i dłoni zagniatających ciasto.
 
Serdecznie zapraszamy na warsztaty towarzyszące wystawie czasowej "Kłosy pełne chleba" ze zbiorów Muzeum Ziemi Wieluńskiej w Wieluniu i własnych.
 
Uczestnicy zajęć poznają cztery podstawowe gatunki zbóż, przyjrzą się narzędziom rolniczym i gospodarczym, które towarzyszyły człowiekowi w procesie jego obróbki, oraz dowiedzą się jak powstaje chleb. Następnie samodzielnie przygotują masę solną, z której ulepią i ozdobią symboliczne chlebki dożynkowe. 
 
Zajęcia są skierowane do zorganizowanych grup dzieci i młodzieży.
Obowiązuje rezerwacja terminu - osobista lub telefoniczna  - 77 418 27 07.
 
Za współpracę w organizacji warsztatów serdecznie dziękujemy  Dyrektorowi Zakładu Polskie Młyny w Kluczborku.